Magunkról

A patinás takarékszövetkezet európai színvonalú szolgáltatásai

Magyarországon 1829-ben, Vasvármegyében pedig 1844. évben alakult meg az első takarékpénztár. A szorgos méhecske figurájával jelképezett takarékszövetkezeti mozgalom ugyancsak patinás tradíciókkal bír. A Rum és Vidéke Takarékszövetkezet jogelődje 1958-ban alakult Rum községben. A Takarékszövetkezet több egyesülést megért. 1980-ban 3 Takarékszövetkezet - A Rum és Vidéke , az Ikervár és Vidéke Takarékszövetkezet valamint a tanakajdi Gyöngyösmelléki Takarékszövetkezet egyesült rumi székhellyel. A rumi központ adottságait túlnőtte a Takarékszövetkezet, ezért 1990-ben Ikervárra került át a központ. A szövetkezet, az akkori szabályozóknak megfelelően a falvakban működött, azonban 1984-ben megvetette lábát Sárvár városban. A fejlődés töretlen volt, 1992-ben Szombathelyen is megjelent a Rum és Vidéke Takarékszövetkezet, 1996-ban a Takarékbank megszűnt megyei fiókját takarékszövetkezetünk vette át, így jelenleg 2 kirendeltségünk működik a megyeszékhelyen. 2002-ben Takarékszövetkezetünknél újabb egyesülés történt, a Jánosháza és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadt hozzánk. Jelenleg 10 kirendeltséggel (3 városival) állunk ügyfeleink szolgálatában. Területünk Jánosházától Szombathelyig terjed, de fiókjaink találhatóak Rum, Vép, Tanakajd, Sorkifalud és Káld községekben is. A kistérségek közül fontos pénzpiaci szereplői vagyunk a sárvári, szombathelyi és celldömölki kistérségnek.

A fokozódó versenyben a fejlesztéseknek óriási a hatása. 2004. januárban modern informatikai rendszert vezettünk be, amely az integrált takarékszövetkezeti hálózatban kizárólag nálunk használatos. A központi adatbázison nyugvó szisztéma előnye, hogy sárvári centrumunkban tároljuk valamennyi adatállományunkat, s kirendeltségeink saját vonalhálózaton keresztül kommunikálnak a központtal. E korszerűsítésnek köszönhetően, partnereink nem csupán a számlanyitó helyeken intézhetik ügyeiket, hanem bármely kirendeltségünkön.

Piaci versenyképességünk megőrzése végett, az elektronikus banki kiszolgálás modern vállfaját is meghonosítottuk, hiszen lehetővé tettük, hogy partnereink otthonról intézhessék számlaügyeiket. Az új rendszer SMS küldési lehetőséggel, Telebankkal, internetes bankolással 2004 évben kiegészült. Másrészről takarékszövetkezetünk a világ bármely országában használható nemzetközi bankkártyát forgalmaz. Az 1998-ban Sárvárra telepített pénzkiadó automatánk után további öt automatánk Jánosházán, Ikerváron, Rumban, Vépen és Szombathelyen kezdte meg működését.

Az EU elvárásaival már régóta összhangot teremtettünk, hiszen a Rum és Vidéke Takarékszövetkezet kistérségi szerepvállalására rengeteg példát lehet felsorakoztatni. Az uniós pályázati források szétosztásában a helyi bank szerepét töltjük be. Helyzeti előnyünk egyszerűen abból fakad, hogy a mi fiókjaink évtizedek óta e helyeken prosperálnak. A hazai takarékszövetkezeti hálózat erejének gyarapítására egyébként nemrégiben a központi alapból kapott támogatást. A nálunk megvalósuló fejlesztések, a technikai háttér unió kompatibilissé alakításán kívül, a kistérségekben megjelenő tanácsadókban is testet öltenek, akik az ügyfeleket felkeresve, tájékoztatást nyújtanak a pályázati lehetőségekről, majd a pályaművek megalkotásában is segédkeznek. Az elkövetkezendő években még szélesebb kapukat kívánunk nyitni az önkormányzatok és a vállalkozók felé. A mezőgazdasági hitelek finanszírozásában ugyancsak élen járunk. Tanácsadói hálózatunk jóvoltából pedig partnereink ötleteinek valóra váltásában, s az uniós alapok lehetőségeinek kiaknázásában még hatékonyabbá válhat ezután takarékszövetkezetünk ténykedése a térségekben.

A termékfejlesztésekkel, korunknak megfelelő kondíciók kialakításával partnereink számát iparkodunk gyarapítani. A törvényi szabályozás korlátjait pedig országos konzorciumok szervezésével oldjuk fel. A piac igényeihez mindenkor rugalmasan alkalmazkodunk. Kvalifikált munkatársaink hadrendbe állítása garantálja a naprakész tudást, a bizalmi tőkét. Örömmel fogadjuk, hogy a települési önkormányzatok elismerik takarékszövetkezetünk arculatának jövedelemtermelő, adófizető vonásait. Munkatársaink régóta élvezik a falvakban, városokban lakó emberek bizalmát.

Lakossági ügyfeleinknek teljes körű számlavezetést, valamint kereskedelmi bank színvonalú egyéb szolgáltatásokat kínálunk. Sokfajta betétkonstrukciót munkáltunk ki, így mindenki igényei szerint választhat közülük. Mostanában az okiratos betétek, s a takarékszelvények a legkedveltebbek. Hitelféleségekben ugyancsak bővelkedünk. Népszerűek az évszakhoz kötődő - tavaszi, nyaralási, iskolakezdési, karácsonyi- akcióink, továbbá az ingatlanfedezet nélkül felvehető fogyasztói kölcsöneink. Együtt kívánunk lélegezni a környékünkben élő családokkal;- érzékelve, mikor és mire lehet szükségük. A mezőgazdaságban ténykedők számlavezetésén túlmenően, a pályázatok pénzügyi bonyolításában számíthatnak ránk. A vállalkozók esetében beruházási forgóeszközhitellel tudunk a számlavezetésen kívül szolgáltatni. Az aktuális kormányzati hitelkonstrukcióhoz csatlakozva, az EU pályázataiban szintén közreműködünk. Mivel a települési önkormányzatok napjainkban a környezetvédelmi beruházások megvalósítására koncentrálnak, e törekvéseikben úgyszintén igyekezik segédkezni takarékszövetkezetünk.

Takarékszövetkezetünk jelenleg 6 önkormányzat és intézményeinek számláját vezeti. Szeretnénk, ha a jövőben minél több település önkormányzata döntene úgy, hogy helyben kamatoztatja bevételeit. Ugyanakkor rendszeres támogatásokkal köszönjük meg a helybeli egyesületeknek, klubok, alapítványok közhasznú működését, faluformáló értékét.

Megfontolt mérlegeléssel hozunk döntéséket, ezért apró, de biztos léptekkel haladunk. Ügyfeleink közül a "kicsiket" éppúgy megbecsüljük, mint a tekintélyes befektetőket. Hagyományainkhoz híven, a vonzáskörzetünkbe tartozó településeken lakókat kívánjuk szolgálni és kiszolgálni, hozzájárulva életminőségük javulásához. Mindeközben a pénzpiacon a modern szolgáltatások házhoz vitelével szeretnénk megtisztelni partnereinket.

"Együtt tovább, jövet menet..." Rum és Vidéke Takarékszövetkezet

Rum és Vidéke Takarékszövetkezet Központja
9756 Ikervár, Rákóczi u. 5.
Elnök: Bősze Tiborné
Ügyvezető: Gáspár Ildikó
Ügyvezető: Tóth-Kovács Krisztina


Elérhetőségek:
Telefon: 95/490-011, 95/490-118
Fax: 95/490-118

E-mail:

info@rumtksz.hu

Hírek, Aktualitások

Többi hír